Over mij

Over mij

Hallo en welkom bij Praktijk Tamara. Mijn naam is Tamara Wallmüller, eigenaar van en de behandelaar bij de praktijk. Ik heb in januari 2019 de praktijk opgestart als een plek waar ieder welkom is met datgene wat hij of zij doormaakt en waarbij verschillende vormen van ondersteuning mogelijk en elkaar aanvullend zijn.
Als persoon ben ik open en eerlijk, laagdrempelig, oprecht, onbevooroordeeld, warm en hartelijk, rustig waar nodig en enthousiast waar mogelijk. En als behandelaar net zo, want ik vind het belangrijk om gewoon lekker mezelf te zijn in het contact met jou!


Naast mijn praktijk ben ik sinds 2010 werkzaam als gedragsdeskundige (psycholoog) bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb daar door de jaren heen veel ervaring mogen opdoen met deze mooie doelgroep. Ik heb heb gewerkt met cliënten met alle gradaties van verstandelijke beperking (zeer ernstig tot zwakbegaafd) en diverse bijkomende problematieken. Denk hierbij aan autisme, ADHD, hechtingsproblematiek, epilepsie, slechtziendheid en slechthorendheid. Ik heb daarin zowel direct met de cliënt behandelingen en diagnostiek uitgevoerd, als indirect met betrokkenen de begeleiding op de cliënt afgestemd.
Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om zo goed mogelijk bij de cliënt aan te sluiten, zodat deze zich in de behandeling zo prettig mogelijk voelt en je samen een stapje verder kunt gaan. Alles met als doel dat die cliënt lekker(der) in zijn vel komt te zitten.


Door de tijd heen ben ik mezelf verder op verschillende manieren aan het ontwikkelen geweest, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het brede aanbod wat ik in de praktijk te bieden heb.
Ik ben in 2017 afgestudeerd als GZ-psycholoog. Daarnaast ben ik EMDR-behandelaar en in opleiding tot practitioner. Ik probeer ook regelmatig eendaagse cursussen en congressen of symposia mee te pikken om op die manier meer kennis op te doen of mijn huidige kennis up-to-date te houden.
Op energetisch gebied heb ik de cursus Reiki 1 gevolgd en ben Access Consciousness practitioner. In februari 2019 ben ik gestart aan de opleiding tot energetisch therapeut. Ik vind het ontzettend mooi om iemand te kunnen helpen via zoiets mystieks als de energie die door je lijf heen stroomt en die overal om ons heen is. Het allermooiste vind ik de elementen van de psychologie die ik in het energetisch werken terug zie. Door zowel de psychologie als de energetische behandelingen in mijn praktijk aan te bieden, help ik mensen op die manier die bij hen past.


Vanuit wie ik ben als persoon en de kennis en de kwaliteiten die ik heb op psychologisch en energetisch vlak sta ik in mijn praktijk mensen bij in datgene wat ze doormaken. Ik kijk daarin altijd naar de hulpvraag van de persoon, die staat voor mij voorop. Samen met diegene bepaal ik vervolgens hoe de behandeling eruit komt te zien.
Mocht ik daarin nou net niet te bieden hebben wat jij nodig hebt, zal ik dat ook met je bespreken. Indien nodig verwijs ik je dan door. Als behandelaar vind ik het namelijk belangrijk dat jij datgene krijgt wat je nodig hebt.


Graag tot ziens in mijn praktijk!

Hartelijke groet,
Tamara Wallmüller


Neem contact op

Je bent bij Praktijk Tamara in Eindhoven van harte welkom!

Ik help je graag met psychologische en/of energetische behandeling bij klachten zoals depressie, angst en paniek, traumaverwerking, omgaan met onzekerheden, stress en levensvragen.

Neem contact op voor meer informatie of voor het plannen van een intakegesprek.