Oplossingsgericht

Oplossingsgericht


In oplossingsgerichte therapie focus je op de oplossing, niet op het probleem. De klachten worden kort even aangestipt, maar vervolgens ga je vooral kijken naar de gewenste situatie. Je onderzoekt eerst samen met de therapeut wat die gewenste situatie is. Vervolgens ga je kijken wat nodig is om die situatie te bereiken. En op welke momenten die gewenste situatie zich al voordoet.


In de oplossingsgerichte therapie heeft de therapeut een houding van “niet-weten”. Jij bent de expert over jezelf, jij weet wat werkt voor jou en jij weet hoe het werkt bij jou. De therapeut zal bijvoorbeeld ook veel doorvragen, om aannames te voorkomen. De therapeut vult dus niet in gedachten in wat niet gezegd is, maar zal die invulling altijd vanuit jou laten komen.


Veelgebruikte middelen in de oplossingsgerichte therapie zijn verder schaalvragen, de wondervraag en meer doen van wat nu al werkt.


Neem contact op

Je bent bij Praktijk Tamara in Eindhoven van harte welkom!

Ik help je graag met psychologische of energetische behandeling bij klachten zoals depressie, angst en paniek, traumaverwerking, omgaan met onzekerheden, stress en levensvragen.

Neem contact op voor meer informatie of voor het plannen van een intakegesprek.