Reiki

Reiki

Reiki is een energetische behandeling uit Japan, ontstaan eind 19e eeuw. De grondlegger is Mikao Usui, een Japanse theoloog. Reiki werd in 1984 in Nederland geïntroduceerd.

Reiki kan ingezet worden bij zowel fysieke als psychische/emotionele problemen. Bijv. als je pijn in je rug hebt, een vol hoofd hebt, of aan het stressen bent voor een presentatie. Een Reiki-behandeling is daarnaast vooral ook erg ontspannend.

Binnen Reiki wordt gewerkt met de allesomvattende universele levensenergie. Door de handen op of vlak boven het lichaam van de ander te houden, geeft de behandelaar deze kosmische energie door. De energie haalt blokkades weg en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam, waardoor klachten afnemen. De energie werkt in op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. De behandelaar laat zich in de behandeling leiden door waar de energie naartoe wil gaan, ofwel naar daar waar in het lichaam deze energie nodig is.

Reiki I legt de basis voor de behandelaar. Met Reiki II krijgt de behandelaar een aantal symbolen die de behandeling ondersteunen en meer diepgaand maken. Behandeling op afstand is dan ook mogelijk. Reiki III geeft nog enkele verdiepende symbolen en maakt dat de Reiki master ook anderen kan inwijden in de Reiki.

Neem contact op

Je bent bij Praktijk Tamara in Eindhoven van harte welkom!

Ik help je graag met psychologische of energetische behandeling bij klachten zoals depressie, angst en paniek, traumaverwerking, omgaan met onzekerheden, stress en levensvragen.

Neem contact op voor meer informatie of voor het plannen van een intakegesprek.